Sist oppdatert: 11.04.2008

Hvorfor er det viktigere å ha uendelig mange valg, enn å ta noen av dem? Husk, å ikke velge er også et valg...


Gjestebok

Mediekritikk
- les bøker!
Hver dag bruker vi i gjennomsnitt 2 timer og 21 minutter på å se TV. I tillegg kommer tid til aviser og radio. Samtidig har vi dårligere tid enn noengang! Hva husker du av dagens mediebruk? Er det noen saker som har betydd mye for deg? Noe du ikke kunne vært foruten? Er det bare tidtrøyte? Hvis en i stedet for å se TV bruker tid hver dag på å lese, så blir det utrolig mange sider på ett år. Lars Verket gjorde nettopp dette, og resultatet kan du se i boklisten hans. I motsetning TV kan du da lese det du liker/interesserer deg mest for. Til m24.no sier Lars:
"- Gjennom de drøye to årene jeg har lest bøker, har jeg hatt like mange store opplevelser som gjennom et helt liv med TV!"

Takk!
Takk til alle som har vært med på å gjøre dette nettstedet mulig! Har du saker som passer inn på siden, så kan du sende de til tips@m24.no

Om norsk våpeneksport
NFV: Norge er kjent som fredsnasjon, og for mange er det derfor litt av et sjokk at vi er såpass aktive på andre siden av bordet også. Visste du for eksempel at Norge er verdens største våpeneksportør hvis vi korrigerer for folketall? I denne artikkelen kan du lese en del både overraskende og skremmende fakta.
Magasinet STREK har sett enda nærmere på norsk våpeneksport, og det resulterte i artikkelen: "Skarpe forbindelser". Vi har fått lov til å gjengi den her på m24.no.

Invester!
Har du penger, tid og/eller engasjement til overs? Da anbefaler m24.no deg å investere i en eller flere av disse:

Magasinet STREK

 

Foredrag:
Penger eller Livet?
Slike utsyn gir Mening til LivetRette før jul i 2007 holdt Lars her i m24.no et foredrag i Oddernes menighet i Kristiansand. Det skulle fungere som en innledning til etterfølgende samtale, sammen med to andre innlegg. Vi har lagt ut Lars sitt innlegg, og føler det befinner seg godt innenfor det vi i m24.no legger i MeningsfyltLIV!
Artikkel:
Miljø, helhet og ideologi

Kan teknologien redde oss, eller må vi også endre vår livsstil? Dette er hovedtemaet til Svein Anders Noer Lie i denne artikkelen. Han er stipendiat i filosofi, og artikkelen har også vært publisert i Folkevett - tidsskriftet til Framtiden i våre hender.
Syklosofi
Tatt av Meningen
For drøye to år siden la Jan Terje Voilaas fra Kristiansand ut på en lang sykkeltur. 540 dager senere var han tilbake i den lille og rike byen helt sør i ett av verdens rikeste land. Han har nå gitt ut bok, og har definitivt noe å lære oss fra sin ferd jorda rundt.

Bokanmeldelse
KronestykkerPenger & Sjel

Penger er merkelige greier. Vi kan ikke riktig si HVA det er, men alle vil ha mer av det. Sjelen er kanskje enda merkeligere. Likevel gjør Per Espen Stoknes et hederlig forsøk på å la begrepene møtes i sin nye bok: Penger & sjel. Det er blitt en bok om synliggjøring av verdier, og sånt liker vi her på m24.no!

Mening og Mammon
Næringslivsstoff flommer over oss i alle kanaler, og penger er ikke lenger et middel – det er selve målet. Hvis penger skal være et samfunns eneste verdi, så får vi et fattig samfunn. Rikdommen er et helt annet sted, og det er her begrepet ”mening” kommer inn.

"Alle vil forandre menneskeheten, men ingen vil forandre seg selv."
--- Leo Tolstoj

Filosofi:
Grisen som ville bli spist
Redaktøren av "Philosophers Magazine" har skrevet denne boken med den merkelige tittelen. For de som ikke kjenner "The Hitchhikers Guide to the Galaxy", så kan den virke ganske gresk. Men, det er fra denne boka Julian Baggini har hentet idéen fra. Han tar oss med på hele 100 tankeeksperimenter, og noen av de kan du lese i fulltekst her på m24.no.

Verdien av stillhet
Stillheten er truet, og mange finner den skremmende. Det er sørgelig, fordi stillheten har mange kvaliteter. Kvalitetene har kanskje ikke så stor kraft i et forbrukersamfunn, for uttrykket ”shopping i stillhet” klinger litt rart.

S t i l l h e t

"Kjærlig ydmykhet er en umåtelig makt, den sterkeste av alle, en makt som savner sin like."
--- Dostojevski i Brødrene Karamasov.
NFV: Nyheter fra virkeligheten
Dessverre er det slik at nyheter i stor grad har gått fra å være opplysende til å bli underholdende. Derfor vil vi her på m24.no prøve å bidra med litt annerledes vinkling på noen saker.
Stevia Rebaudiana, naturlig sukker!
NFV: Hadde det ikke vært en drøm å kunne spise søtt og godt uten at du fikk i deg mange kalorier – om det faktisk fantes et sunt sukker? Det finnes et sunt sukker som heter Stevia Rebaudiana! Det er så bra at sukkerindustrien gjør alt den kan for at folk ikke skal få tak i dette alternativet, de vet at de kommer til å tape omsetning av sitt sukker/farin og alle de kunstige søtstoffene vi får i oss daglig, som aspartam og cyclamat som er mest brukt.
Homo ludens:
Det lekende mennesket
Eksempel på Homo ludensLek er kanskje ikke så produktivt, og økonomene vil nok si at det senker ”arbeidskraftens grenseproduktivitet”. Vi her på m24.no er mer opptatt av MENING og LIV enn penger og produktivitet. Da blir leken en viktig aktivitet. Leken har både egenverdi, og verdi for andre områder i livet. Mye lek er også helt frikoblet fra pengeveldig, og er tilgjengelig for ALLE! Når lå du sist på magen til noen? Gikk barbeint i det duggfriske morgengresset? Hoppet baklengs over gangfeltet?

Leken gir oss en rustning til å gå gjennom livet, og uten lek blir et menneske ekstra sårbart. Det lekende mennesket gleder seg over små ting i hverdagen, og trår litt utenfor allfarvei – selvfølgelig uten å skade andre. På denne måten kan du lage DITT spor gjennom LIVET.