Hvorfor er det viktigere å ha uendelig mange valg, enn å ta noen av dem? Husk, å ikke velge er også et valg...


Om m24.no

Nettstedet m24.no ble lansert rett før påske 2006, og har følgende målsetting:

”Å sette et kritisk søkelys på at penger blir mål i seg selv og en mer og mer viktig verdi. I forlengelsen av dette vil m24.no søke å bringe opplysning i stedet for underholdning.”

Børs, penger og næringslivsstoff har fått økende oppmerksomhet de siste årene. Denne våren skal Schibsted lansere nettstedet n24.no, og skal kopiere suksessen til det svenske nettstedet n24.se. Dette kunne ikke TV2 sitte stille å se på. Derfor har de lansert na24.no før n24.no, for på den måten å få et forsprang. De har ved begynnelsen av april 15 heltidsarbeidende journalister, og har inngått samarbeid med blant annet regionavisene. Kampen om leserne i dette markedet er hard, fordi her finnes pengene.

Vi i m24.no tror denne voldsomme fokuseringen på penger gjør noe med oss. Når alt skal måles i pengeverdi, så får vi et hektisk og kaldt samfunn. Hjemmehjelp med stoppeklokke, lange ventelister for kvinnesykdommer, et ekskluderende arbeidsmarked, voldsom oppsplitting i egne AS med inntjeningsmål osv. Dette nettstedet skal prøve å sette et kritisk søkelys på dette. Vi tar utgangspunkt i MENING og LIV, og prøver å bygge opp interessante saker rundt dette.

På samme tid vil vi gjerne fokusere på opplysning. Opplysningsjournalistikk er i dag fullstendig ut, og det nærmeste vi kommer er kanskje forbrukerjournalistikken. Men, den er jo i stor grad bare opptatt av hvordan en kan bruke penger mest mulig effektivt, og bidrar dermed ikke til å sette verdier under debatt. Hvis en leser løssalgsavisene i dag, så er det lite sannsynlig at man deretter utbryter: ”Nå er jeg jammen blitt opplyst, og er klar til å ta fatt på mine borgerplikter i det demokratiske Norge.” Ved siste valg var det vel så vidt over 50% av de stemmeberettigede som satte pris på vårt demokrati ved å stemme! Livet er MYE mer enn underholdning.

Nettstedet m24.no har ikke noen store aktører i ryggen, og alt arbeid er nedlagt på dugnad. Likevel gir det MENING. Vi vil at nettstedet skal være et overraskende korreks til den rådende mediehverdag. Her blir det ikke oppdatering 24-7-365, men noen små drypp fra tid til annen. Vi tjener ikke penger på dette, men håper at noen besøkende kanskje vil stoppe litt opp. Donasjonsknappen til venstre må du gjerne bruke, men det alt vesentlige av disse pengene vil bli gitt videre til organisasjonene på forsiden – gi derfor gjerne pengene direkte!

Organisasjonene på første side har ikke betalt for å stå der, og vi har heller ikke hatt kontakt med alle. Men, du som leser kan være sikker på at de står for gode verdier!

Har du tips, ris, ros eller artikler du mener passer? Ikke nøl med å ta kontakt:

Ansvarlig utgiver: Lars Verket – lars@m24.no
Redaksjonen: redaksjon@m24.no
Tips: tips@m24.no

Tilbake til forsiden.