Hvorfor er det viktigere å ha uendelig mange valg, enn å ta noen av dem? Husk, å ikke velge er også et valg...


Filosofi:
Grisen som ville bli spist

Redaktøren av "Philosophers Magazine" har skrevet denne boken med den merkelige tittelen. For de som ikke kjenner "The Hitchhikers Guide to the Galaxy", så kan den virke ganske gresk. Men, det er fra denne boka Julian Baggini har hentet idéen fra. Han tar oss med på 100 tankeeksperimenter, og noen av dem kan du lese i fulltekst her på m24.no.

BokcoverFilosofen Baggini konstruerer eksempler som ender opp med forskjellige problemstillinger. Så kommenterer han dem i etterkant. Han har dyp innsikt i filosofien, og deler dette med oss lesere. Likevel er ikke dette boken med de mange svar, men kanskje får du nye innfallsvinkler til ting?

I alle fall passer boka utmerket til forestillingen om at mennesket bør bli mer "homo ludens" - det lekende menneske. Vi trenger mer undring, søking og verdidialog.

Boka er gitt ut av Flux Forlag, og er en av mange interessante titler fra dette forlaget. Vi har fått lov til å publisere noen smakebiter fra boka, så du kan se hva det dreier seg om Boka består altså av hele 100 slike kapitler. m24.no har mottatt ett anmeldereksemplar av boka, men har utover dette ingen forbindelser til Flux eller Baggini.

Her er de tekstene vi har plukket ut som gode smakebiter:

Tilbake til forsiden.