Logo

Korsvei 2009

Årets Korsvei-festival var nok en gang en suksess! Nesten 3000 mennesker hadde tatt veien til Seljord den 14.-19. juli! Også i år ble det litt bilder, og de er sortert inn i følgende gallerier:

Baluba
Supermann på BalubaAkkurat som i 2007 var det Baluba. I år gikk pengene til blant annet treplanting i Ghana. Oppfinnsomheten var stor, og det kom inn mye penger... For to år siden var beløpet ca 300.000, og i år satser vi vel på enda mer? Jeg skal oppdatere med resultatet når jeg får kjennskap til det.
Under Baluba var det mulighet til å kjøpe det utroligste, i tillegg til massasje, hårklipp, lynsjakk osv. osv. Selv om det i år var så mye nedbør at det måtte holdes under tak, så var stemningen på topp!

Gudstjenestene
I år var også sirkusteltet en fast samleplass for gudstjenestene. Det begynner å bli fullt, så det blir spennende å se hva som blir samlingsplassen i 2011! Årets gudstjenester hadde besøk av en pantomimeartist med datter, og de satte en skikkelig spiss på bibelfortellingene!

Leirliv
Hvis en plasserer 3000 mennesker i telt og campingvogner på et lite område, så blir det Liv! Her er det samlet en del bilder fra leiren, og noen av alle deltagerne.

Pantomime
PantomimeUndertegnede ble så impnert av pantomimen at det rett og slett er blitt et eget galleri med bilder ut av det. Kommunikasjonen med publikum var helt fantastisk!

Sirkusteltet
Alle samlingene foregikk i sirkusteltet, og i dette galleriet finner du bilder som verken er fra gudstjenestene eller av pantomimeartisten. Derimot finner du en del bilder av sirkusartistene fra Brasil, familien Drøm m.fl. Kineseren familien Drøm møtte i Kina er også med, men ikke visdomsordet hans. Det lød sånn: "Behold ditt hjerte fritt - penger er noe dritt!"

Taizé
Også i år var det kveldsbønner i Taizé-tradisjon. I år foregikk de i sirkusteltet, men det fungerte også ganske bra. En stor takk til alle som pyntet teltet om kveldene - det var kjempeflott!

Talerne
Shane ClaiborneHovedtalerne på årets festival var Knut Grønvik, Ylva Eggehorn og Shane Claiborne (bildet). Et par andre talere er også blitt portrettert i dette galleriet, men hovedvekten er på Ylva og Shane.

Bildene er tatt med digitalt kamera, og gitt til Korsvei. Etter ferien vil de bli lagt på Flickr! for nedlasting under noe som heter "Creative Commons". Det betyr at hvem som helst kan bruke de i ikke-kommersiell sammenheng. Mer om dette kommer i august.

Til slutt vil jeg få takke for en fantastisk uke! En spesiell takk til Lars Ove Kvalbein som gjorde mange av innebildene mulig ved å låne meg et stativ! Med ønske om gode SPOR til vi ses igjen i 2011!

pax et bonum
Lars Verket
festivalfotograf og homo ludens

PS: Har du lyst til å mimre litt tilbake til festivalen i 2007, så er det mulig!